JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Vlahović otvorio Centar „Branko Andrić“ u Beču

Povodom otvaranja Centra za umetnost i umetnička i kulturna istraživanja „Branko Andrić“ u Beču, koji nosi ime po čuvenom neoavangardnom umetniku iz Novog Sada, održano je književno veče Radovana Vlahovića 19. avgusta 2014. godine.



Radovan Vlahović i magistar Branko Andrić, sin Branka Andrića Andrle, govorili su o umetniku čije ime nosi novoosnovani centar u Beču. U okviru dvojezičnog srpsko-nemačkog programa, s obzirom na prisustvo i Austrijanaca i Srba iz Beča u publici, mogli su se čuti, na oba jezika, stihovi čuvenog novosadskog umetnika i stihovi njegovog dugogodišnjeg prijatelja Radovana Vlahovića, književnika i direktora Banatskog kulturnog centra. Vlahović je govorio stihove iz svojih knjige „Moj Gospode“, „Večernji akt u devojačkoj sobi Lenke Dunđerski“ i „Nenajavljeno kao smrt“ koje su prevedene na nemački jezik.

Radovan Vlahović.
 
Branko Andrić govori stihove svoga oca.

Otvaranju je prisustvovala i Andrlina supruga Anđelija Terzić, istoričarka umetnosti, koja ga je godinama podržavala u umetničkim nastojanjima, a danas tu podršku pruža i svom sinu u okviru rada centra

Branko Andrić Andrla (1942-2005) bio je pisac, slikar, muzičar i jedan od prvih interdisciplinarnih umetnika još u sedamdesetim godinama. Studirao je političke nauke. 1972. godine se iz Novog Sada odselio u Beč, gde je kao stvaralac, takođe, bio veoma zapažen.