JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Knjiga o dobrovoljcima u Velikom ratu predstavljena u Galeriji RTS-a u Beogradu

Promocija knjige „Srpsko dobrovoljačko pitanje u Velikom ratu (1914-1918)” dr Milana Micića, objavljene u izdanju BKC-a i Izdavaštva RTS-a, održana je u Galeriji RTS-a u Beogradu 9. aprila 2015. 


Govorili su: NIkola Mirkov, v.d. generalnog direktora RTS-a, dr Predrag Marković, istoričar, Radovan Vlahović, urednik i direktor BKC-a, i autor dr Milan Micić, istoričar.

NIkola Mirkov, v.d. generalnog direktora RTS-a.
 
Dr Predrag Marković, istoričar.

Dr Milan Micić, istoričar, autor knjige.

Radovan Vlahović, urednik i direktor BKC-a.



Dr Predrag Marković, dr Milan Micić, Nikola Mirkov, Dragan Inđić i Radovan Vlahović.



Knjiga predstavlja sublimiranu istoriju srpskog dobrovoljačkog pokreta u Prvom svetskom ratu prilagođenu ne samo potrebama stručne javnosti, već i šire čitalačke publike. Ova studija je prevazišla regionalnu i tematsku rascepkanost koja je do sada bila karakteristična za istorijat dobrovoljačkog pokreta. Naučnom interpretacijom činjenica autor se uzdigao iznad svečarskog i panagiričnog tona kojim su pojedini radovi na ovu temu bili obojeni. On je predstavio događaje koji prikazuju uspone i padove u razvoju dobrovoljačkog pokreta tokom rata, razlike u motivima i očekivanjima kako samih dobrovoljaca tako i srpskog vojnog i političkog vrha, Jugoslovenskog odbora ali i srpskih ratnih saveznika.