JNA 35, 23273 Novo Miloševo, Srbija, 00381(0)69/783-155, 00381(0)63/644-369, banatskikulturnicentar@gmail.com

Gosti iz Istre u Banatu

MUZIČKO-POETSKO VEČE ITALIJANSKE ZAJEDNICE IZ ISTRE održano je 12. maja 2018. godine u velikoj sali Omladinskog doma u Novom Miloševu u organizaciji Banatskog kulturnog centra Novo Miloševo, u saradnji sa KUD „Teodor Pavlović” Novo Miloševo, Udruženjem žena Novo Miloševo i Udruženjem penzionera Novo Miloševo.


Održan je sledeći PROGRAM:

• KONCERT Mješovitog pjevačkog zbora Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza” iz Umaga i Vokalne skupine „Cantadori” Zajednice Talijana iz Babića – Lovrečica i



• PREDSTAVLJANJE KNJIGE „Inhalacija sjećanjima” Tatjana Vujić iz Umaga (u izdanju Banatskog kulturnog centra i Gradske knjižnice iz Umaga); o knjizi su govorili autorka i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra.


Više o knjizi:

Prisutne su pozdravili: u ime gostiju - dogradonačelnica Grada Umaga i predsednica Zejednice Talijana Floriana Bassanese Radin, a u svojstvu domaćina -predsednik Skuipštine opštine Novi Bečej Mirjan Jakšić. Program je vodila Senka Vlahović.


Gosti iz Istre posetili su Banatski kulturni centar, gde ih je pozdravio predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović, i Žitni magacin Muzeja Kotarka, gde se nastupili u okviru tradicionalne manifestacije Skup porodice Popov iz Novog Miloševa.

Pesnička republika izdala je 60-ak pasoša gostima iz Istre koji su postali njeni novi državljani.

 

 
   


Prilog TV Novi Bečej.